Nelu Tătaru: "Ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi". Anunțul autorităților


Cele mai recente date despre răspîndirea noului tip de coronavirus la noi în țară îi sperie de medici și pe oficiali deopotrivă.


Pentru că în ultimul timp regulile impuse de autorități au început să fie ignorate deși România încă se află în starea de alertă, numărul de cazuri de îmbolnăviri a crescut mult, iar Nelu Tătaru spune că vor începe controale serioase pentru a vedea dacă mai sunt respectate regulile de igienă și de distanțare socială.

Citește și: Madalin Ionescu, despre Marcel Pavel: "Sistemul i-a spus ca are COVID -19. In ziua de azi nu îți mai permiți sa răcești de la aerul condiționat"

Nelu Tătaru: "Suntem într-un moment în care gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi, suntem într-o perioadă în care recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, precum portul măștii în spații închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun. În măsura în care aceste reguli sunt respectate, atât eu cât și colegii mei putem gestiona aceste creșteri care sunt niște creșteri progresive, nu sunt niște creșteri exponențiale și putem gestiona acele cazuri care se găsesc în acest moment în terapie intensivă.

Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi."

Ministrul Sănătății mai spune îngrijorat că trebuie să respectăm în continuare măsurile de distanțare și să avem o igină corectă pentru a nu ajunge într-o situație în care cadrele medicale să nu mai poată gestiona numărul de îmbolnăviri pentru că atunci chiar vom avea o problemă. 

Nelu Tătaru: "În zilele următoare vom evalua aceste reguli și organele de control vor fi acolo.", a mai spus ministrul pentru Digi24. 

Sursă foto: Agerpres

related posts

Modifică setările cookies