Andreea Marin, despre Surprize, surprize: „Ar avea un mare succes dacă s-ar mai face”


După 9 ani și 18 sezoane de Surprize, surprize, Andreea Marin dobândise o notorietate pe care nu și-o programase. Implicată în cu totul și cu totul alte proiect în ziua de azi, Andreea Marin dezvăluie pentru Perfecte.ro dacă ar mai putea face emisiunea.


În 1999, Andreea Marin apărea la televiziunea națională în cel mai nou format TV. După 9 ani și 18 sezoane, Surprize, surprize ajunsese cel mai popular show de televiziune de la noi. 

Jurnalist, producător TV, ambasador UNICEF, vedetă de televiziune, Andreea Marin s-a implicat în ultimii ani în multe proiecte sociale. Cea mai nouă campanie a sa, Zetta – Ajută-ne să ajutăm!, are ca scop strângerea de fonduri pentru realizarea unor operații gratuite pentru persoanele care nu-și permit plata acestor intervenții.

Privită de aproape, emoția din jurul acestei campanii se aseamănă cu cea trăită de milioane de români care urmăreau Surprize, surprize. Într-un interviu pentru Perfecte.ro, Andreea Marin dezvăluie cum ar arăta emisiunea azi și dacă ea ar mai putea să o facă.

„De ce nu? Ar avea un mare succes. Există o mare nostalgie pentru un astfel de format. Mereu primesc întrebarea de ce nu reluăm emisiunea. Ea se poate adapta vremurilor de astăzi și poate avea un aspect modern, dar esența e aceeași: a face bine, a schimba vieți în bine.”

Toate poveștile erau incredibile. Ce vă emoționa mai mult: momentul în care ajungeați că cunoașteți cazul sau momentul în care îl prezentați în emisiune?

„Ambele, dar în mod diferit. Cunoșteam fiecare caz din investigațiile echipei noastre. Aveam o echipă de investigatori foarte bună, care scria despre fiecare caz o carte, despre fiecare în parte, pe care eu o primeam aproape de sfârșitul săptămânii. Trebuia să fiu foarte bine informată, dar eu nu-i întâlneam pe acei oameni decât strict în direct. Știam despre ei lucruri, dar nu-i întâlneam fizic, pentru că trebuia să fie surpriză, nu ne jucam cu lucrurile acestea. 

Citește și: INTERVIU EXCLUSIV Ce fel de mamă este Andreea Marin pentru Violeta: „Chiar ea îmi spune acest lucru”

Foarte interesantă era întâlnirea cu un om despre care știai aproape totul, pe care îl surprindeai, de cele mai multe ori, cu o surpriză pentru o viață. Mă emoționa atunci când citeam poveștile lor și mi-i închipuiam. Căutam să mă gândesc cum să-i abordez, cu ce căldură să o fac. Nu voiam sub nicio formă să profităm de suferința omului sau să facem ceva senzațional. Nu știam cum să fim balsam pentru ei și cum să le rezolvăm problema.

Iar în emisiune, cel mai emoționant era exact momentul realizării surprizei, când totul urca la cote incredibile. Dacă asta simțeați ca telespectatori, de la distanță, nu vă puteți închipui ce energie simțeam de la un metru, de la jumătate de metru de omul acela. Era ceva incredibil.”

În perioada respectivă vă puneați în ipostaza participantului la emisiune? Care ar fi fost surpriza care v-ar fi lăsat fără replică?

„Din start m-am gândit la lucrul acesta pentru că prima mea experiență legată de acest format a fost să fiu eu surprinsă, în emisiunea similară dintr-o altă țară, unde am fost invitată de maestrul Valeriu Lazarov. Omul mi-a spus: Vino să vezi despre ce e vorba, să înțelegi dacă ți-ar plăcea să faci o astfel de emisiune! În mintea lui, eu eram următorul prezentator al acestui format, în România. Eu nu eram convinsă, lucram la Știri pe atunci, divertismentul nu era ceea ce mi-aș fi propus, dar aici era vorba mai mult de aspectul social, decât de divertisment.

Așa că am fost în Spania, am intrat în emisiunea lor, care dura 4 ore și, la un moment dat, prezentatoarea vine direct către mine cu microfonul... Și vă rog să mă credeți, cu toată experiența mea în fața camerelor, m-am pierdut. Nu mai știam să leg două vorbe în limba engleză, pentru că spaniolă nu știam, și nu reușeam să mă adun de emoție. De aceea, eu m-am întrebat: Oare oamenii simpli, care n-au fost niciodată într-un studio de televiziune, și pe care eu îi vor aborda, vor fi în stare să vorbească în fața camerelor? Dacă eu m-am pierdut așa...”

Făceați o pereche bună cu Cove pe vremea aceea. Cum e Cove la Vorbește lumea? La fel ca pe vremuri?

„Facem și acum, de câte ori ne întâlnim. Cove își pune în valoare perfect calitățile lui de gazdă deschisă, mereu cu glumele în buzunar, de om ce nu pretinde a fi ceea ce nu este. Un om jovial, deschis, pe sufletul celor care îl privesc.”

Vezi și: VIDEO Andreea Marin, despre campania Ajută-ne să ajutăm!

related posts

Modifică setările cookies