Cea mai bătrână femeie din Spania s-a vindecat de Covid-19 la 113 ani. Mesajul ei emoționant


Cea mai bătrână femeie din Spania, care a împlinit 113 ani în luna martie, a învins Covid-19. Maria Branyas a transmis un mesaj emoționant omenirii.


S-a născut în 1907, la San Francisco, dar s-a stabilit în Catalunia în 1915. A supraviețuit celor două războaie mondiale și gripei spaniole, iar în 2020 a dat piept cu pandemia de coronavirus. Maria Branyas a învins boala, după o lună de izolare și tratament și a devenit o inspirație pentru toți medicii care sunt în linia întâi.

Femeia a fost testată pozitiv de coronvirus în luna aprilie, în azilul de bătrâni în care locuia de 20 de ani, scrie Forbes. Chiar ea și-a informat cunoscuții, prin intermediul unor postări pe Twitter, că infecția se răspândește cu repeziciune în centrul de vârstnici în care e cazată și că va fi un miracol dacă va scăpa.

N-a scăpat de infecție, dar s-a luptat cu boala și a transmis constant, prin intermediul fiicei ei, mesaje pline de optimism pe Twitter. 

În singurătatea camerei mele, neînfricată și plină de speranță, nu prea înțeleg ce se întâmplă în lume. Dar cred că nimic nu va mai fi la fel. Și nu te gândi că vei reface, recupera, reconstrui. Va trebui refăcut iar și iar, în mod diferit.”  

Citește șiViața la țară, în Italia, în locurile unde coronavirusul nu a ajuns încă

 

Nu voi mai putea să vă ajut. De fapt, la vârsta mea, nu voi mai fi acolo. Dar, credeți-mă, aveți nevoie de o nouă ordine, de o schimbare în ierarhia valorilor și în priorități, o nouă eră umană. Sănătate și putere, veți reuși”, a transmis Maria Branyas tuturor celor care se confruntă cu noul coronvirus.

Maria Branyas a fost declarată cea mai în vârstă femeie din Spania, în luna decembrie a anului trecut. Din acel moment, fiica ei i-a deschis un cont de Twitter pentru a o face cunoscută în lumea întreagă. 

Femeia și-a serbat ziua de naștere în azil, la 4 martie 2020. Alături de alte prsoane de peste 100 de ani, Maria Branyas este unul dintre miracolele pandemiei de coronavirus.

Fotografii: Super Avia Catalana Twitter/Getty Images

Vezi și VIDEO: Episodul 1: Personajele din Vlad iși imită actorii preferați din străinătate

related posts

Modifică setările cookies