Cum a reacționat înotătoarea care a fost la un pas de înec la vederea fotografiilor cu ea în bazinul de la Budapesta?


Sportiva care a leșinat în timpul cursei de la Campionatele Mondiale a văzut târziu imaginile cu ea leșinată în apă.


Înotătoarea americană Anita Alvarez, care a fost protagonista celui mai dramatic moment de la Campionatului Mondial de Natație, desfășurat la Budapesta, în Ungaria (același unde românul David Popovici a câștigat două titluri mondiale), a rămas șocată la vederea fotografiilor cu ea leșinată în bazin, aproape să se înece, care au făcut rapid înconjurul lumii.

Gestul antrenoarei sale, Andrea Fuentes, de-a sări imediat în apă și de-a o scoate cât mai repede pe marginea bazinului a fost salvator – și îndelung comentat în toate grupajele de știri și pe toate platformele media. Tânăra a fost transportată pe targă la centrul medical al bazinului, lăsându-I pe coechipierii şi spectatorii competiției în stare de şoc. Firesc, și fotografii aflați la fața locului au fost pe fază și au surprins momentul.

Instantaneele cu ea inconștientă la fundul bazinului şi salvată de antrenoarea sa au bulversat-o pe Anita Alvarez, în vârstă de 25 de ani: „Inițial, am fost şocată. Nu credeam că aşa ceva poate fi publicat“, a declarat înotătoarea americană pentru publicația „El Pais“. „Dar apoi, am văzut şi lucrurile bune. Acum, cred că fotografiile sunt frumoase, într-un fel. Dar văzându-mă în felul acesta în apă, atât de neajutorată, şi să o văd pe Andrea plonjând cu braţele deschise să mă prindă, ca o super-eroină, este ceva uimitor“, a adăugat ea.

Andrea Fuentes, antrenoarea echipei americane de înot artistic şi sincron și fostă cvadruplă medaliată olimpică, a declarat ulterior că a acționat astfel după ce a văzut că „salvatorii nu făceau nimic“. Pe de altă parte, aceasta știa prea bine că eleva sa de origine mexicană şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori în timpul selecţiilor de anul trecut pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

FOTO: Profimedia

related posts

Modifică setările cookies