Meghan Markle: 10 momente în care Ducesa de Sussex a încălcat protocolul în 2018


Meghan a intrat în familia regală după ce s-a măritat cu Prințul Harry în luna mai 2018 - și de atunci a tot încălcat o serie de reguli scrise și nescrise. 


Actrița americană (37 de ani) a renunțat la viața sa de la Hollywood pentru a deveni Ducesa de Sussex. Ca membră a familiei regale, a trebuit să redefinească statutul său și să respecte anumite reguli și tradiții, însă pe parcurs, spre deliciul fanilor, au existat și mici derapaje.

Citește și: Meghan Markle a încălcat din nou protocolul. Ținuta care sfidează regulile Reginei

Iată 10 momente în care Meghan a încălcat protocolul în 2018:

Este divorțată

În trecut, membrii familiei regale nu aveau voie să se căsătorească cu persoane divorțate. Astfel, prințesa Margaret a trebui să renunțe la relația sa cu Peter Townsend pentru că acesta mai fusese căsătorit, în timp ce Edward al VIII-lea a abdicat de la tron pentru a putea fi cu Wallis Simpson. Cu toate acestea, familia regală s-a mai relaxat în privința acestei reguli, mai ales după ce Prințul Charles s-a căsătorit cu divorțata Camilla, în 2005. 

Nu a purtat dresuri

Regina a impus regula nescrisă ca femeile din familia regală să poarte dresuri în public, tradiție respectată de Kate Middleton. Cu toate acestea, Meghan Markle a preferat să ignore aceasta regulă, la ședința foto de logodnă, dar și în câteva alte ocazii.

A purtat o rochie ”nepotrivită”

În aprilie, Meghan a apărut la brațul lui Harry la un eveniment sobru care a avut loc la Londra: o slujbă ținută în memoria unui tânăr ucis într-un conflict rasial. Meghan a optat, pentru această ocazie, pentru o rochie fără mâneci Hugo Boss, cu decolteu în V, asortată cu o pereche de pantofi cu toc nude. Criticii s-au grăbit să remarce ținuta complet ”nepotrivită”. 

A arătat prea multă piele

În iunie, Markle a fost criticată după ce a participat la ceremonia Trooping the Colour într-o rochie roz, fără umeri.

A stat picior peste picior

Aceasta poziție nu este adoptată prea des de membrii familiei regale, fiind considerată lipsită de respect.

S-a implicat în politică

În iulie, Markle a încălcat protocolul când ea și Harry au fost în Irlanda, în primul lor angajament în calitate de proaspeți căsătoriți. Meghan și-a exprimat atunci sprijinul pentru referendumul privind legalizarea avortului în Irlanda, ignorând regula conform căreia membrii familiei regale trebuie să se abțină în a face declarații politice.

Și-a manifestat afecțiunea în public

Meghan și Harry sunt renumiți pentru faptul că se sărută și îmbrățișează în public - gesturi extrem de rare printre cuplurile regale.

 

Gesturi ca ale oamenilor de rând

În septembrie, Markle a șocat publicul atunci când a închis singură portiera mașinii, după ce a ajuns la Royal Academy of Art din Londra. În aceeași săptămână, Meghan și Harry au șocat pasagerii unui tren de navetiști, călătorind alături de ei pentru a ajunge la un eveniment la Loughborough University. 

Apariții prea transparente

În turneul prin Noua Zeelanda, Meghan a fost surprinsă într-o ținută mult prea transparentă, care a lăsat să se vadă lenjeria intimă de dedesubt. 

A apărut cu unghii negre

În decembrie, la British Fashion Awards, Meghan a avut o apariție surprinzătoare, într-o rochie Givenchy cu umărul gol, care i-a subliniat burtica de gravidă. Ducesa a optat, în completarea ținutei, să-și facă unghiile cu lac negru, încălcând protocolul care prevede ca femeile din familia regală să aibă unghiile în nuanțe cât mai naturale. 

Foto: Getty; Instagram

  • Meghan Markle: 10 momente în care Ducesa de Sussex a încălcat protocolul în 2018

related posts

Modifică setările cookies