Meghan Markle și prințul Harry și-au pierdut titlurile regale. Câți bani trebuie să restituie Coroanei


Meghan și Harry nu mai sunt duci de Sussex, ci doi oameni comuni. Regina Elisabeta a II-a a decis că cei doi pot începe o viață nouă, în afara Familiei Regale, dar și fără titluri.


Nepotul reginei Marii Britanii și soția lui, Meghan Markle, au fost de acord cu condițiile suveranei. Ei nu mai pot folosi titulaturile de „duce și ducesă” și nu vor mai reprezenta Casa Regală Britanică nicăieri. 

Într-o declarație publică, regina a precizat că „Harry, Meghan și Archie (fiul lor – n.red.) vor fi mereu niște membri iubiți ai familiei mele”, conform eonline.com.

Reacția oficială a Palatului Buckingham arată că cei doi au înțeles că li se cere „să se retragă din îndatoririle regale, inclusiv întâlnirile militare oficiale”. Mai mult, ei nu vor mai primi fonduri publice pentru îndatoriri regale.

Citește și: Primele poze cu Meghan Markle în Canada. Cu ce se ocupă Ducesa

Meghan și Harry, somați să returneze banii contribuabililor

Cei doi rebeli ai Familiei Regale Britanice au fost de acord cu propunerea reginei, de a returna cele 2,4 milioane de lire sterline pe care le-au primit de la stat pentru renovarea reședinței oficiale de la Londra.

În documentul făcut public de Casa Regală se arată că toate aceste prevederi vor intra în vigoare în primăvara acestui an.

În urmă cu nici două săptămâni, Meghan Markle și prințul Harry au anunțat pe Instagram că renunță la statutul de membrii seniori ai Casei Regale, pentru a începe o nouă viață în America de Nord (Canada). 

Ei și-au dorit să petreacă mai mult timp departe de agitația de la Curte și să-și câștige independența financiară față de Palat.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Profil de celebritate - Meghan Markle

related posts

Modifică setările cookies