Regina Elisabeta a II-a, cu genunchiul pe gâtul lui Meghan Markle în revista Charlie Hebdo


Revista de satiră și umor „Charlie Hebdo” a caricaturizat relația existentă între Regină și Meghan Markle pe vremea când Ducesa făcea parte din Familia Regală.


Charlie Hebdo nu se dezminte. După ce a stârnit furia fundamentaliștilor islamici în 2015, publicația a ilustrat ironic relația de subordonare dintre Regina Elisabeta a II-a și Ducesa de Sussex. La scurt timp după dezvăluirile șocante făcute de Meghan Markle la Oprah, revista a publicat o caricatură care o înfățișează pe Regină stând cu genunchiul pe gâtul lui Meghan Markle.

Caricatura este însoțită de mesajul: De ce a părăsit Meghan Palatul Buckingham – „Pentru că nu mai puteam respira”.

Desenul, o parodie a tragediei americane care a scos comunintatea de culoare din SUA în stradă, este considerat ofensator de unii internauți. Însă, părerile sunt împărțite în legătură cu cine dintre cele două protagoniste se află într-o situație mai ingrată.

Citește șiTatăl lui Meghan Markle, adevărul despre momentul în care și-a trădat fiica: „Încă îmi cer iertare”

 

Conform specialiștilor, caricatura rezumă fidel relația de subordonare dintre suverană și ducesă, unul dintre motivele pentru care Meghan Markle și Prințul Harry au ales să trăiască departe de Palat.

Publicația franceză face trimitere directă la tragica moarte a lui George Floyd, un american de culoare care și-a pierdut viața sufocat de un polițist care i s-a așezat pe gât.

Charlie Hebdo și-a câștigat notorietatea de publicație nonconformistă, care adesea ia în derâdere lucruri pe care comunități largi de oameni le consideră sfinte. În ianuarie 2015, redacția de la Paris a fost atacată de fundamentaliști islamici după ce revista a publicat o serie de caricaturi cu Profetul Mahomed. Atentatul s-a soldat cu 12 morți și 11 răniți.

În septembrie 2020, revista a publicat din nou acele caricaturi, ca urmare a deschiderii procesului în care au fost incluși 14 suspecți ai atentatului din 2015.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Locul special din care Will Smith mănâncă floricele  

  • Regina Elisabeta a II-a, cu genunchiul pe gâtul lui Meghan Markle în revista Charlie Hebdo

related posts

Modifică setările cookies