Tânăra din China care a luat coronavirus de două ori. Prin ce calvar a trecut


Declarată vindecată de Covid-19, Adele Jiang a fost informată că s-a reinfectat și că trebuie să fie spitalizată din nou. Tânăra a povestit calvarul prin care a trecut.


De două luni, Adele Jiang, o masterandă din China, pendulează între viață și moarte. Tânăra a fost diagnosticată cu Covid-19 pentru a doua oară, la mai puțin de 14 zile de la externarea din spital.

Tânăra a ajuns pe mâna medicilor la 27 ianuarie, cu febră și simptome de Covid-19. Diagnosticul a fost confirmat în câteva zile și a fost nevoită să petreacă o lună în unitatea medicală din Wuhan, scrie scmp.com.

După externare a fost plasată în izolare la domiciliu pentru două săptămâni și monitorizată în permanență de medici. După 12 zile de izolare a fost diagnosticată din nou cu Covid-19, ceea ce indică faptul că boala poate recidiva, cel puțin în cazul unora dintre pacienți, chiar și în lipsa contactului cu persoane infectate.

Nici măcar nu mi s-a spus că am fost depistată pozitiv din nou decât atunci când am fost trimisă la spital, iar doctorii mi-au mărturisit că voi fi tratată acolo, din nou, pentru coronavirus”, a declarat Adele Jiang pentru sursa citată.

Citește și: Rezidenta din Italia care tratează românii de Covid-19: „Am depus un jurământ și e valabil în orice țară”

Pacienți din Wuhan vindecați care așteaptă să fie transportați la locurile de izolare. FOTO: Getty Images

Tânăra a fost ținută în spital până la 21 martie, în condiții de maximă securitate sanitară. Starea ei a fost monitorizată constant pentru ca medicii să fie siguri că o pot externa.

Acum, stundenta de 24 de ani se află în izolare într-un hotel din orașul natal Xiaogan, o localitate situată la 60 km vest de Wuhan.

Sper să mi se spună cert când voi putea ieși de aici, în loc să fac teste după teste care m-au bulversat și tulburat”, mai spune tânăra.

Fotografii: Shutersctock/Getty Images

Vezi și VIDEO: Cum le explicăm celor mici necesitatea de a rămâne în case pe perioada pandemiei

related posts

Modifică setările cookies