Claudia Pavel avea dreptate: laptele e o adevarata bomba chimica! Vezi ce s-a descoperit!


Claudia Pavel a socat recent cu o declaratie care i-a enervat pe multi consumatori de lapte: “Nu mai beau lapte, pentru ca nu inseamna decat cancer, celulita si grasime”. Se pare ca nu este prea departe de adevar. Oamenii de stiinta au demonstrat ca un pahar de lapte poate contine un cocktail de pana la 20 de analgezice, antibiotice si hormoni de crestere.
 


Folosind un test extrem de sensibil, au gasit o serie de produse chimice utilizate pentru a trata bolile oamenilor si animalelor, in esantioanele de vaca, capra si laptele matern uman. Dozele de chimicale gasite sunt insa destul de mici si teoretic nu efect asupra persoanelor care il beau. Cea mai mare cantitate medicamente a fost gasita in laptele de vaca.

Cercetatorii sunt de parere ca unele dintre medicamente administrate de catre producatori bovinelor au intrat in lapte prin intermediul hranei.

Echipa marocano-spaniola  a analizat 20 de probe de lapte luat de la animale din Spania si Maroc. Studiul a aratat ca laptele de vaca contine urme de medicamente anti-inflamatori, de acid niflumic, acid mefenamic si ketoprofen - utilizate in mod obisnuit ca analgezice pentru oameni si animale. Acesta mai continea si hormonul 17-beta-estradiol, un hormon sexual.

Spune si tu: vei mai bea lapte cu aceeasi placere?

related posts