Daunatoare sau nu? Tot ce trebuie sa stii despre pastilele de slabit si efectele lor asupra corpului


Te-ai gandit vreodata ca in loc de antrenamentele obositoare de la sala si de regimul alimentar drastic, mai bine ai incerca niste pastile? Promit sa te aduca la acelasi rezultat, dar implica mult mai putin efort. 


In plus, se vand in farmacii, ceea ce ar indica faptul ca sunt sigure si beneficiaza si de o promovare asidua. Inainte sa te indopi cu pastile de slabit in loc de mancare, e bine sa stii cand se iau, pentru cat timp si care sunt riscurile.

Consulta medicul

Orice medicament - chiar si cel aparent inofensiv ca o pastila pentru slabit - trebuie luat numai dupa o discutie cu medicul. Indiferent daca pe prospect scrie ca sunt 100% naturale, numai un specialist iti poate spune ce anume se potriveste organismului tau si de ce ar trebui sa te feresti.

Tratament pe termen scurt

Chiar si cele mai eficiente pastile de slabit sunt recomandate pentru o perioada scurta de timp, de maximum 6 luni. Apoi, organismul dezvolta o toleranta la substantele active si kilogramele se vor incapatana sa ramana la locul lor.

In plus, este necesar sa incepi un regim alimentar si sa faci sport dupa cateva luni de tratament medicamentos, altfel acul cantarului va incepe sa urce. Poate cel mai periculos lucru la o dieta cu pastile e faptul ca nu iti va schimba obiceiurile, iar un tratament pe viata pentru o talie supla nu e chiar o idee de succes.

Efecte secundare - de la ritm cardiac crescut la deshidratare

Fiecare medicament contine ingrediente diferite. Este bine sa te uiti pe prospect ca sa stii la ce sa te astepti. Pastilele care elimina grasimile prin intestine pot cauza crampe, balonare si diaree. In plus, un astfel de tratament reduce absorbtia vitaminelor si nutrientilor, iar medicii de obicei le prescriu alaturi de suplimente de multivitamine.

Medicamentele care promit sa inhibe apetitul stimuleaza de fapt sistemul nervos simpatic, iar asta poate duce la cresterea presiunii arteriale si a ritmului cardiac. De aceea, astfel de pastile sunt contraindicate celor cu probleme cardiace, existand oricand riscul unor boli sau complicatii cardio-vasculare. In plus, alte efecte secundare minore care apar la pacienti includ constipatie, dureri de cap, senzatie de gura uscata sau insomnii.

Preferate de multi pentru ca sunt “complet naturale”, pastilele din plante sunt cu dublu tais. Pentru ca nu sunt considerate medicamente, nu sunt cu adevarat testate si nimeni nu-ti garanteaza ca vor avea efect.

Cu atat de multe variante pe piata, atat de putin controlate, e usor sa te imbeti de fapt cu apa rece. Sau, de fapt, cu cafeina si alti diuretici, care nu te vor scapa de grasime, ci numai de depunerile de apa. Chiar daca in primele zile vei arata mai usoara, e posibil sa fii doar deshidratata.

related posts

Modifică setările cookies