Vaccinul AstraZeneca împotriva Covid-19 are un nume nou și un ambalaj schimbat


Compania farmaceutică suedezo-britanică AstraZeneca a schimbat numele vaccinului său pentru coronavirus. Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat modificarea, însă nu a anunțat acest lucru în mod oficial.


Vaccinul AstraZeneca a fost redenumit Vaxzevria de compania producătoare, după ce a primit, la 25 martie, acordul Agenției Europene a Medicamentului. 

Odată cu schimbarea de nume, compania suedezo-britanică a modificat și ambalajul produsului, a anunțat Läkemedelsverket, agenția națională suedeză a medicamentului, conform publicației belgiene La Libre Belgique.

Forul suedez notează că toate celelalte componente ale vaccinului, incluzând compoziția lui, rămân neschimbate.

Deși a avizat modificarea numelui, Agenția Europeană a Medicamentului nu a anunțat acest lucru public. Singura referire la noul nume al vaccinului se regăsește pe site-ul instituției, unde Vaxzevria este prezentat drept „vaccinul împotriva Covid-19, anterior numit AstraZeneca”.

La începutul acestei luni, mai multe state europene au oprit vaccinarea cu serul celor de la AstraZeneca după ce au fost raportate o serie de cazuri de cheaguri de sânge la persoane imunizate. Deși nu s-a putut face o legătură directă între vaccin și aceste cheaguri de sânge, autoritățile europene au suspendat temporar imunizarea cu acest ser.

România a ales să continue vaccinarea cu AstraZeneca, însă a retras de la utilizare un lot de vaccinuri care a creat probleme în Italia.

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: Alina Bârgăoanu, expert în analiza și combaterea dezinformării, despre cum poate fi menținută încrederea în campania de vaccinare

related posts

Modifică setările cookies