Zaharul dauneaza sanatatii creierului. Cum ar putea afecta bauturile acidulate procesele de gandire si memorare


Cine are de facut o prezentare sau are de dat un examen ar trebui sa stea departe de bauturile acidulate bogate în fructoza. Un studiu realizat de USLA arata ca persoanele care consuma cel putin sase saptamani astfel de produse risca "sa se prosteasca".


 

Cercetatorii au descoperit ca o dieta bogata în fructoza încetineste procesul gandirii, afectand memoria si capacitatea de a învata, scrieDaily Mail.

Totusi, consumul de nuci si peste, precum somonul, poate contracara aceste efecte.

"Descoperirile noastre arata ca ceea ce mancam ne afecteaza modul în care gandim. O dieta bogata în fructoza mentinuta o perioada mai lunga de timp afecteaza capacitatea creierului de a învata si de a memora informatii. Dar, daca adaugam acizi omega-3 ne poate ajuta sa minimalizam aceste neajunsuri", a declarat profesorul Fernando Gomez-Pinilla.

Fructoza este o monozaharida prezenta din abundenta în fructe, în anumite legume si în miere. Aceasta are o putere de indulcire superioara zaharozei (zaharul utilizat curent în alimentatie) si este adaugata des în produsele procesate, precum bauturile acidulate.

Citeste mai multe pe mediafax.ro.

 

 

related posts

Modifică setările cookies