Carmen Bruma te invata cum sa iti alegi pantofii potriviti pentru fitness! VIDEO


Este o mare greseala sa iti alegi dupa ureche pantofii de sport. Pe langa faptul ca iti pot cauza rani, te poti accidenta serios. Tocmai de aceea Perfecte.ro a cerut sfatul lui Carmen Bruma, o specialista in fitness. "Pantofii de sport trebuie sa fie foarte flexibili, foarte usori, calcaiul trebuie sa stea fix, degetele trebuie sa se miste lejer", sunt doar cateva din sfaturile lui Carmen.


Carmen Bruma ne-a explicat pas cu pas cum trebuie sa ne alegem adidasii potriviti pentru fitness.

"Este foarte important ca piesele care compun un echipament sa fie foarte confortabile si sa fie dintr-un loc specializat, pentru ca nu este doar o chestiune de estetica, ci este foarte important pentru sanatatatea noastra sa alegem un echipament care sa ne protejeze si care sa diminueze riscul de accidentare", a spus Carmen Bruma pentru Perfecte.ro.

Carmen Bruma a explicat pentru Perfecte.ro ca, atunci cand ne alegem pantofii de sport, ar trebui sa tinem cont de conceptul numit PRONATIE.

"Pronatia este miscarea pe care o face piciorul atunci cand atinge pamantul in timpul alergarii si cum se distribuie greutatea de pe calcai pe varf", explica Carmen Bruma.

Puteti sa aflati usor ce tip de pronatie aveti inmuind talpa in apa si punand-o apoi pe o hartie absorbanta, dupa care va uitati cu atentie:

- daca urma este foarte lata inseamna ca aveti o pronatie insuficienta, caz in care pantofii de sport cu pernite nu sunt potriviti pentru dumneavoastra

- daca urma pe care o lasati este foarte arcuita aveti pronatie exagerata si in acest caz aveti nevoie de pantofi cu perne de aer

- iar cazul cel mai fericit este cel in care aveti pronatie normala, atunci va gasiti cel mai usor pantofi

"E bine sa ii probati in partea a doua a zilei pentru ca picioarele se mai umfla", ne sfatuieste Carmen.

Carmen Bruma spune ca este foarte important sa schimbati la o perioada de timp pantofii de sport. "Companiile producatoare spun ca pantofii de sport rezista cam 800 de km, dar e greu sa iti numeri km. Asa ca, in principiu, daca ai calcat pe o piatra si o simti in calcai, este un semn ca pantoful s-a uzat si ca trebuie schimbat", spune Carmen Bruma.

Urmareste Perfecte.ro pentru partea a doua a materialului, in care Carmen Bruma iti arata cum sa iti alegi echipamentul de fitness!

CODUL BONUS de astazi, 9.12.2010, de la concursul "Zboara in orasele modei cu BLue Air si Perfecte.ro" este: Rezervari fara rezerve

related posts

Modifică setările cookies